Abonneren  Inloggen

FINAT-Award voor multifunctioneel papieren beveiligingszegel

5 juni 2023

Slechts enkele weken nadat de serie "IT'S PAPER" de WorldStar Packaging Award heeft gewonnen, wordt het succes van de op papier gebaseerde beveiligingslabels van Securikett vervolgd met de FINAT Award.

Het papieren label "James B" won in de categorie "A11-Security". De prijs werd op 31 mei uitgereikt als onderdeel van het "FINAT European Label Forum 2023" in Wenen.

Combinatie van verschillende manipulatie-indicatoren

Het label "James B" is een technisch geavanceerd papieren beveiligingslabel dat is ontworpen om bestand te zijn tegen veel voorkomende vervalsingstechnieken. Het papieren label heeft een combinatie van verschillende manipulatie-indicatoren. Naast een openingsmechanisme dat duidelijk aangeeft of de verpakking al geopend is, is het beveiligingslabel ook uitgerust met warmte-, koude- en vloeistofindicatoren. Als iemand probeert het label met behulp van warmte of koude van de verpakking te verwijderen, reageren de temperatuurgevoelige inkten en verschijnen gekleurde strepen op het label. Bij contact met vloeistof lost de blauwe streep in het midden van het label op en geeft het zijn kleur af aan de verpakking.

Aan de labels is te zien of er is geprobeerd ze te openen.

Tegelijkertijd kan het label 100% worden gerecycled samen met de verpakking en blijft het op de verpakking zitten vanwege een peel-off rem. De QR-code is uniek op elk afzonderlijk "James" -label en fungeert als een elektronische informatiedrager die individueel kan worden uitgerust met allerlei productinformatie.

Winnaar in de categorie FINAT Award

De FINAT Award wordt jaarlijks uitgereikt en eert bijzondere prestaties op het gebied van zelfklevende labelproductie en -ontwikkeling. De IT'S PAPER-serie van Securikett werd al erkend bij de FINAT Sustainability Award in het najaar van 2022.

Marietta Ulrich-Horn, managing partner van Securikett nam de prijs in ontvangst. ‘Ik wil graag de R&D-afdeling bedanken, die uitstekend werk heeft geleverd bij de ontwikkeling van het “James B”-label. Onze PaperVOIDs hebben zich niet alleen gevestigd als een milieuvriendelijk alternatief voor plastic labels, maar bieden ook een uitstekend bewijs van manipulatie, wat al meerdere prijzen heeft opgeleverd’, zei zij verheugd.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters