Abonneren  Inloggen

Hunkeler Innovationdays opnieuw een jaar verschoven

4 november 2021

Ondanks dat de beurshallen bijna volgeboekt zijn, heeft Hunkeler met moeite moeten besluiten om de Hunkeler Innovationdays met een jaar uit te stellen naar 2023. Na alle kansen en risico’s te hebben afgewogen en na intensieve gesprekken met de grootste partners en exposanten, kwamen ze tot de conclusie dat de onzekerheden en de bijbehorende risico's als gevolg van Covid-19 simpelweg te groot zijn.

De organisatie ziet aanhoudende moeilijkheden voor reizen, vooral voor klanten en exposanten die vanuit verder afgelegen regio's naar Zwitserland willen komen. Als organisator zijn ze overgeleverd aan eventueel veranderende regelgeving vanuit de overheid en kunnen ze niet bindend plannen. De organisator heeft gewacht tot de vastgestelde laatst mogelijke annuleringsdatum, het zogenaamde point of no return, vier maanden voor aanvang van het evenement.

Risicobeoordeling

Onzeker Covid-beleid kort voor aanvang van de beurs zou kunnen leiden tot annuleringen door de grote corporaties en exposanten vanwege reisverboden of verdere toegangsbeperkingen, zoals dit najaar onder meer gebeurde in de VS. In februari 2022 is het onwaarschijnlijk dat bezoekers uit Noord- en Zuid-Amerika of Azië naar Zwitserland zullen reizen. Ook reizen vanuit het Midden-Oosten/Afrika, Australië/Nieuw-Zeeland en Oost-Europa zijn onzeker.

27 februari t/m 2 maart

De organisatie stelt dat veiligheid voorop staat. Daarom vinden de Hunkeler Innovationdays nu van 27 februari t/m 2 maart 2023 plaats in Luzern (Zwitserland). De focus bij de volgende editie ligt weer op het thema automatisering en zoals gebruikelijk zullen er veel innovaties en premières te zien.